23. Januar 2020 byttet vi navn fra Stormfotografene/Fotografene Storm Leth til «Karen og Jakob» (Karen+Jakob). Med nytt navn fulgte det også med nye ambisjoner og nye satsningsområder.

Siden våren 2015 har vi fotografert over 70 bryllup sammen. Dette var også året vi giftet oss og ble hetende Storm Leth begge to. Stolte som få lanserte vi “Fotografene Storm Leth”. (Vi er fortsatt stolte Stormere).

Utfordringer med tidligere navn

Et brukernavn skal gjerne hjelpe merkevaren å få ben å stå på. På Instagram og Facebook hadde vi brukernavnet @foto.stormleth, men vi opplevde det var kronglete å uttale. Ordspill hadde vi regnet med, men det så vi mer på som en morsom greie. Det resulterte i: “Stormlett”, “Storm … Lét..?” “Lettstorm” “Lettstorm(haha!)” “StormLeth-fotografene” osv.. Å henvise til instagram var heller ikke lett:

“Det er bare å sjekke oss ut: Foto – punktum – storm – leth – i ett ord – og med én “T” – og med “H” på slutten – Altså L – E – T – H – og storm som i storm” 

16. juni 2017 – @Stormfotografene

Brukernavn ble da døpt om til @stormfotografene. Det var mye enklere å uttale og vi ungikk å sette av fem minutter til å forklare brukernavnet. Ulempen ble en tvetydig profil. På sosiale medier var vi Stormfotografene, andre steder var vi “Fotografene Storm Leth” og med webadresse/mail var det stormleth.no. Navnene var gjenkjennbare, men var langt ifra det vi hadde lært om markedsføring og merkevarebygging.

23.juli 2017 – Fra to til tre. 

Alvin Storm Leth kommer til verden. En energisk gladgutt som heldigvis raskt vendte seg til at mamma og pappa var borte hver lørdag hele sommeren. Prosessen med å rendyrke profilen ble satt på vent, og ettersom vi booket bryllup jevnt og trutt ble arbeidet med en helhetlig profil stadig utsatt.

Way up North – en «game changer»

I oktober 2019 deltok vi på Way up North i Stockholm, en anerkjent konferanse for bryllupsfotografer. Det hele ble mer internasjonalt og vi ble inspirert til å steppe opp gamet. (Way Up North var en gøy og lærerik opplevelse – Anbefales på det sterkeste. Kommer til å skrive mer om det senere).

I Norge er det svært få ektepar som tar bryllupsbilder sammen.

Navnet skulle gjenspeile konseptet vårt som består mye av at vi er et ektepar som jobber sammen. Det skulle være enkelt å uttale og for for å unngå forkortelser eller kallenavn. Vi så også ut til bransjen. I Norge er det svært få ektepar som tar bryllupsbilder sammen. Arrester oss gjerne, men vi tror vi var de første.

Ser vi derimot utenfor landegrensene finner vi flere slike team. Da gjerne under navnet “Husband and Wife Photography”. Eksempler på dette er: Shari + Mike, Two Mann Studio, Carmen and Ingo, Davina + Daniel og Diego and Liza. Det er også unntak, men “Karen og Jakob” ble for oss mest personlig og gjenspeiler at vi er mann og kone som tok bilder. 

AND vs. OG

En bedriftsidentitet behøver en strategi, verdier og visjoner. Å satse internasjonalt innebærer mye reising, lengre perioder uten Alvin og med det en helt ny livsstil. Ingen tvil om at det er et eventyr, og vi sier aldri nei til å reise, men fokuset vårt er her hjemme i Norge. Vi har selvfølgelig sikret oss @karenandjakob og karenandjakob.com, men foreløpig holder det med det. 

Speilløst er fremtiden

I høst investerte vi i nytt speilløst kamerautstyr fra Sony (fra Stjørdal Foto). Dette er verdt et eget innlegg, og det kommer. Investering gir oss mange nye muligheter, blant annet innenfor video. Speilløst er fremtiden, og det var et tidsspørsmål før også vi måtte bytte ut de gamle travhestene våre fra Canon. Vi ventet en stund på at Canon skulle opp å nikke, men fant ingen tydelige indikasjoner på det. 

Nå har vi også en nettside med en levende og dynamisk blogg, så vi i mye større grad kan vise frem bildene våre som vi er så stolte av. Etter flere år som bryllupsfotografer, sitter vi også med mange tips som kan være interessant for både fotografer, brudepar, kommende brudepar og de nysgjerrige. 

Takk for at du hang med så lenge. Mye tanker bak dette som vi ikke har fått helt ned på papiret, men slår gjerne av en prat rundt dette. 

Vi gleder oss utrolig mye tid tiden fremover! Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller tips til oss!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.