Spørsmål og svar

Vi har samlet de spørsmålene vi oftest får og besvart dem her. Om du ikke finner svar på det du lurer på er du alltid velkommen til å kontakt oss, enten på telefon eller e-post. 

Hvilken stil har dere?

Vår stil kombinerer det stemningsfulle og fotojournalistiske med friske og kunstneriske portretter. Dette gir et engasjerende og ekte utrykk. Bildene våre blir gjerne gjenkjent for sine klare farger og naturlige lys.

Vi liker bevegelser i bildene og benytter gjerne noen enkle props om dette kan løse opp i stemningen på noen av bildene. Det som gjerne går igjen hos våre brudepar, er ønsket om det naturlige, personlige og gjerne også “gøyale” uttrykket i bildene.

Kan vi dele bildene på sosiale medier?

Selvfølgelig! I webalbumet dere får tilsendt er det gode muligheter for å dele hvert enkelt bilde, full tilgang eller bare deler av dagen. Bildene for deling på sosiale medier er i mindre oppløsning og vannmerket, vi ber om det blir respektert. Dere må også gjerne tagge oss på Instagram @karenogjakob eller Facebook/karenogjakob.

Hvor mye redigerer dere bildene?

Vi korrigerer farger og lys slik at vi får frem den riktig stemningen. Dersom det er ønskelig med ytterligere retusjering som å ta bort elementer, rense hud og detaljer etc., gjør vi dette etter avtalt pris. (Svært sjeldent nødvendig)

Må vi dekke deres reiseutgifter?

Bryllup med reisetid under én time fra Sandefjord er regnet med i prisen. Utover dette beregnes 5 kroner pr. km

Må vi bestille album og print gjennom dere?

Vi anbefaler å gjør dette gjennom oss. Vi samarbeider meg spesialiserte leverandører som leverer av beste kvalitet. Dere er imidlertid ikke bundet til å bruke oss. Vær oppmerksom på at billig tilbydere av print kan forringe bildekvaliteten. Vi kan derfor ikke garantere for kvaliteten på print som ikke kommer fra oss.

Blir det billigere om vi bare bruker én av dere som fotograf?

Vi gjør bryllup sammen og har derfor ikke dette som en mulighet.

Hva om dere blir syke?

Sykdom kan inntreffe alle, også oss. Dersom én av oss blir syke vil det kun bli én fotograf som kommer. Fordi vårt konsept er to stk. fotografer vil vi trekke fra 15% av totalsummen. Når det er sagt, har vi aldri måtte avlyse en fotografering.

Hva slags fotoutstyr bruker dere?

I 2020 gikk vi fra Canon 5d og 6d til Sony A7III. Karen er veldig glad i 35mm og sitter som regel alltid på det ene kameraet. Ellers har vi hele spekteret fra 19mm og opp til 200mm.