Her er Karen + Jakobs 10 tips til bryllupsdagen

De fleste brudepar er utrolig flinke til å planlegge bryllupsdagen ned i de minste detaljene. Allikevel er det noen ting vi absolutt anbefaler å ha med på dagen, som kanskje ikke alle tenker på. 

1. Mat og drikke til fotograferingen.

Er det noe man setter i siste rekke  i en spent situasjon, er det kanskje det å få i seg mat i løpet av dagen. Her har forloverne et viktig ansvar. Sørg for å ha med små energibarer, smørbrød, frukt, drikke med og uten koffein og tilby det- selv om bruden mener hun klarer seg uten. Ingen ønsker en sulten eller dehydrert brud eller brudgom.

2. Paraplyer.

Det er så sjeldent man trenger det, allikevel er det kjedelig å stå uten eller med en gammel lånt paraply på dagen. Kjøp noen pene paraplyer som gjør seg på bilder, og vent heller med å ta av lappen.

3. Sminke til gutta.

Ikke en dum idé, faktisk. Jentene er ofte plettfrie i ansiktene på grunn av sminken. Et lite (og nesten usynlig lag) med sminke sørger for å skjule litt av blanke panner/ isser, mørke ringer under øynene og uønskede flekker/ kviser hos gutta. 

4. Pene jakker/ pledd.

Blir det småkjølig, har man ofte noe varmt rundt seg i løpet av fotograferingen. Fotografene tar ofte stemningsbilder mellom slagene, og da er det fint med litt pene ytterplagg som ikke sjenerer på bildene.

5. Solkrem.

I sommersesongen er solen ofte sterk under fotograferingen. Damene har ofte solfaktor i sminken, men her må gutta passe på. 

6. En flaske eller to med bobler til fotograferingen.

Jo mer stemning og partyelementer man kan tilføye fotograferingen, jo gøyere blir det og mer autentiske stemningsbilder får vi. Hva man ønsker av aktiviteter er så klart opp til hvert enkelt brudepar, men la fotograferingen gjenspeile hvem dere er, så det også kommer frem på bildene.

7. Transport til of underveis i fotografering.

Ikke glem dem som skal skal være med på fotograferingen, og at man ordner med transport for både brudepar og forlovere. Her trenger det ikke å være det stiligste av kjøretøyer. Kanskje det er vel så viktig med god air condition, plass til kjole eller varme om det er en kjølig dag.

8. Informasjon om fotografering under vielse og fest.

Kanskje ikke så dumt at vigsler eller toastmaster å informere om at det vil være profesjonelle fotografer til stede som tar seg av bildene under for eksempel vielsen. Så kan gjestene senke både skuldre og mobiler, og være hundre prosent til stede under den viktige stunden. Vi leverer ofte et spekket web- galleri med bilder fra vielse og fest som brudeparet kan dele med gjestene om de ønsker det.

9. Feste av slør og brudesveis.

Noen velger å ha slør under bare vielsen, andre har det også under fotogrageringen. Er det noe som er viktig, så er det å sørge for at man har festet det godt nok, samt øve seg litt på hvordan man skal gå med det uten at det fester seg i ting underveis. Det er ikke noe morro for brud med slør eller sveis som faller av eller faller sammen underveis i dagen. Sørg også for at forloverne har satt seg litt inn i hvordan sløret skal festes/ tas av. 

10. Delegering.

Det må med på listen. For er det noe brudepar kan glemme, er det å gi oppgaver til den store dagen videre til andre. Gi forloverne ansvar for å vokte telefonene på selve dagen, gi venner/ familie i oppgave å være med på pynting i forveien, samle familien som skal være med på familiebilder på dagen, sørge for god informasjon og stemning, samle gjestene til transport, lage stemning på buss osv osv. I uken før bryllupet skal skuldrene være senket hos brudeparet, så man kan begynne å glede seg til den store dagen man har planlagt og ventet på så lenge. Dessuten syntes de fleste det er stas å kunne bidra til bryllupsdagen, og på den måten få litt ekstra del i feiringen.

Vi kunne fortsatt med massevis av småting som kanskje kunne vært nyttig å ha med på bryllupsdagem. Alt fra flekkfjerner, sikkerhetsnåler, ekstra spenner, ekstra par med sko eller lave sko til fotograferingen, sokker, skjorter, tyggegummi osv. Plutselig er det veldig nyttig å ha, man vet aldri hva som melder seg av vær/ vind/ snø/ regn/, selv om det stort sett går veldig fint. Skulle man allikevel glemme et par av disse tingene, er det virkelig ingen fare. Det viktigste er at brudeparet er til stede, både fysisk og mentalt. Brudeparet skal få lov til  å nyte dagen med eller uten paraply og tusen ting på huskelappen. Dagen er deres. Det som er husket, er husket – og det som er glemt, er glemt.