Forberedelser

Bryllupsmorgenen er en fin og viktig del av dagen med sin fantastiske spenning og forventning. Vårt råd er å sette av god tid og tenke godt over hvem man ønsker med seg på denne spesielle delen av dagen. Under forberedelsene jobber vi dokumentarisk. Hos både brud og brudgom dokumenterer vi de siste forberedelsene med påkledning, sminke og detaljer. 

Hvis vi har tid, kan det være gøy å ta noen gruppebilder med brudepiker og brudesvenner på hver sine plasser også, gjerne med en skål i champagne eller lignende. Noen brudepar foretrekker også å lese gjennom hver deres taler til hverandre eller skrive en melding til den andre med forventninger til dagen. Finn roen og kjenn på de gode følelsene. 

First look

Om dere ønsker å gjøre noe ut av deres første møte på bryllupsdagen, vil vi hjelpe dere og gi tips om hvordan dere kan stå og hvordan dere møter hverandre. For eksempel kan en av dere stå vendt bort fra den andre som kommer gående og prikker den andre på skulderen.

Lite slår øyeblikket der dere snur dere mot hverandre. En veldig nær og fin del av dagen. Det er gjerne på dette tidspunktet det går opp for dere at “Nå skjer det”. I dag er det dere for alltid. Og vi er der og fanger øyeblikket og følelsene.

Vielse

Enten dere har et borgerlig bryllup eller kirke, innendørs eller utendørs, sørger vi for å fange det vi kan på dokumentarisk vis. Vi er diskret, beveger oss forsiktig og har stille sko for ikke å forstyrre gjestene under vielsen.

Når vielse og gratulasjoner er over, er det gjerne tid for såpebobler, riskasting eller konfetti. Om nødvendig hjelper vi toastmasterne med å forberede gjestene så bildene blir best mulige.

Etter vielsen er det ofte tid for familie. På forhånd har vi gjerne allerede diskutert hvilke kombinasjoner vi skal fotografere, og de berørte vet om dette på forhånd. Alt for at det går raskt og enkelt. Vi bruker vanligvis å fotografere nærmeste familie: foreldre, søsken og besteforeldre. Resten av slekt og venner er greit å ta underveis i festen.

Portretter

Når vi skal ta portrettene, drar vi til det stedet vi har avtalt på forhånd. Vårt ønske er å skape en avslappet og hyggelig atmosfære, så dere kan være dere selv. Vi lover dere at dette blir mye enklere enn dere kanskje hadde trodd.

Vi anbefaler å sette av 1-1,5 time til portrettet. Dette for å kunne beregne eventuelle bevegelser, men også for å la dere slappe av og bli vant til å stå foran kameraene.

Portrettfotograferingen er tiden på dagen dere bare har for dere selv, eventuelt sammen med brudefølget, så benytt anledningen til å kose dere sammen! Kosing og klemming er absolutt bare en fordel for bildene. Vi samarbeider under portrettfotografering og lager bildene sammen.
Portrettene kan selvfølgelig også fotograferes allerede før vielsen, eller deles i to til både før og etter, om dere foretrekker det.

Mingling

Under minglen gjør vi det vi kan for å fotografere gjestene i sitt ess. Vi fotograferer når dere ler, drikker bobler og snakker og møter nye mennesker. Under mingelen fotograferer vi også vanligvis bordoppsetting og andre dekorasjoner. Vi er gjerne pent kledd og glir naturlig inn blant gjestene.

Middagen

Når det er tid for middag, fotograferer vi egentlig ikke så mye av selve spisingen, da bilder av gjester med mat i munnen ikke er det mest flatterende. Om vi sitter til bords sammen med gjestene eller sitter et annet sted.

holder vi oss i nærheten og tar bilder når vi hører at det er tale eller noe annet som skjer. Vi fotograferer dem som snakker, og selvfølgelig reaksjonene fra dere og gjestene.

Magiske kveldsbilder

Hvis dere ønsker det, vil vi gjerne låne dere et øyeblikk under middagen, helst når solen går ned. Vi kaller det gjerne Golden hour når lyset blir varmt og gyldent, noe som ofte gir magiske bilder. Delvis på grunn av lyset, men mest av alt på grunn av dere. Dere er gift, dere er elsket, dere har hatt et glass vin eller to og kanskje hørt fine ord fra de dere er glad i.

Underveis eller etter middagen er gjestene gjerne også i god form og ofte klare for å bevege seg litt. Bilder med venner er topp avveksling fra sittingen og god oppvarming til fest.

Festen

Vi elsker når vi får fotografere den tradisjonelle kakeskjæringen, samt deres første dans. Vi anbefaler allikevel å ha oss der litt lengre enn dette, da et “kaotisk” og gøyalt dansegulv er noe av det aller morsomste vi fotograferer.

Start en spenstig sang rett etter dansen deres, og stemningen vil være fantastisk. Alle vil riste løs, og det beste av alt, vi får noen utrolig kule bilder av det!