Noen blir mindre, andre flyttet, oppdelt eller på andre måter begrenset på grunn av smitteverntiltak. Bryllup under korona er selvfølgelig ikke helt det man først har planlagt. Allikevel har 2020 vist oss at bryllup, med kreativitet og tilpasning, kan gjennomføres på fantastiske måter. Her er våre 10 beste koronatips så langt:

1. Vurdert utevielse?

Det kan være lettere å få til avstand når vielsen er ute. Sørg for å ha det varmt nok, gjerne med pledd og jakker. Utrolig vakkert og stemningsfullt, særlig på steder som har en unik betydning for brudeparet.

2. Pimp opp spritflaskene!

Det skal sprayes og sprites mye. Hvorfor ikke gjøre litt ut av det som kanskje brukes mest i løpet av et koronabryllup? Blomster, glitter eller brudeparets intinaler på spritflaskene kan også skape engasjement og humor underveis i dagen. Et ekstra tips her er å utnevne noen til å ha et ekstra ansvar for spritingen. Med glimt i øyet skaper dette fine møter og mye humor underveis i dagen. På denne måten unngår man at mange tar på de samme flaskene.

3. Hilsepinner – high five for brudeparet!

Kanskje årets gøyeste påfunn. Pinner målt opp så man enkelt kan hilse på hverandre og gratulere brudeparet – med en meters avstand. Helt super ice breaker i en litt annerledes situasjon.

3. Gjør det enkelt for gjestene å velge avstand.

Still dere opp etter vielsen, gjerne sammen med barna og store smil. Har dere avtalt med nærmeste familie om å gå foran med godt eksempel, vil de også gratulere dere fra avstand. Gjøres dette med latter og smil, blir det uanstrengt og god stemning.

4. Småporsjoner med frukt og snacks

Det er vanlig å servere frukt og annen snacks i løpet av bryllupsdagen og på kvelden. Med enkle grep kan dette fordeles i mindre porsjoner. Smittevennlig, pent og superpraktisk.

5. Utnevn sjenkeansvarlig på hvert bord

Det settes gjerne diverse drikke på bordene. Fordeler man ansvaret for skjenking til faste (velvillige) gjester, unngår man at flere tar på de samme flaskene. La gjerne disse hedres som kveldens helter underveis, som igjen skaper humor og god stemning.

6. Skap engasjement på bordene!

Vanligvis ønsker man mye mingling og blanding av gjestene i bryllup. La bordene har gøyale aktiviteter som bingo eller annet for at minglingen kan holdes i mindre grupper. Dette kan skape god stemning på de forskjellige bordene, men også engasjement i hele selskapet når et av bordene etter oppfordring for eksempel tar en høylytt skål eller roper ut at de har fått bingo. Her er toastmasterne viktige engasjementspredere, og kan gjerne ta runden med mikrofonen og høre hva de forskjellige bordene har gjennomført av morsomme oppgaver.

7. Facetime- gjest – kanskje enda mer stas?

Usikker på om det er forsvarlig å ha med mors eldre tante i bryllupet? Ikke ta unødige sjanser. Har dere skrøpelige familiemedlemmer, sørg for at disse har det hyggelig hjemme og la dem bli med på dagen fra telefon. Husk å involvere dem, for eksempel med vink og hilsener. På denne måten kan de kanskje få med seg enda mer enn de ville fått ved å være tilstede.

8. Liten kirke? Del opp!

La noen av gjestene følge vielsen utenfra. Sørg for å gi dem lyd om dette er mulig og forsøk å involvere dem i vielsen. Det kan faktisk være litt ekstra hyggelig å ha noen utenfor, både ved ankomst til kirken og når vielsen er ferdig. Gjestene står gjerne samlet i sine kohorter.

Koronabryllup - våre 10 beste tips! bryllup korona corona covid 8 Bryllup2020

9. Tradisjoner med ny vri!

Enkelte tradisjoner har mange kuttet ut i disse tider, men det er ikke noe i veien for at de kan gjennomføres med ny vri. Flere bruder er faktisk takknemlige for at slengkyss er den nye greia.

Koronabryllup - våre 10 beste tips! bryllup korona corona covid 4 Bryllup2020

10. Markér glass

Sørg for at gjestene er klare over hvilke glass som er deres. Dette kan gjøres med fargede strikk, tusjer man kan skrive på glassene med eller små lapper festet til stettet på glassene.

Har du flere tips?

Her må vi hjelpe hverandre å gjøre det aller beste ut av situasjonen. Send oss gjerne tips eller kreative forslag!