8 ting å huske på til bryllupsfotograferingen

Å stille forberedt til fotograferingen er først og fremst oss som fotografer sin oppgave. Det er allikevel enkelte ting man kan tenke på i forkant og ha med seg på fotograferingen.

1) Transport

God organisering av transport er avgjørende for at fotograferingen skal gå knirkefritt. Tenk på valg av bil i forhold til avkjøling/ varme, plass og framkomst. Det er ikke dumt å sette noen andre til jobben som sjåfør for å spare tid til parkering.

2) Forslag til lokasjoner

Har dere sett for dere et eller flere steder det ville vært fint å ha bilder fra, tips oss gjerne. Brudepar er forskjellige. Ønsker dere åpne landskap? Tett skog? Eller kanskje et fint sted ved vannet? Fotograferer vi i nærheten av der dere bor, er det kanskje dere som har best oversikt over hvor det kan være fint å ta bildene.

3) Forslag til poseringer

Dette er noe fotografene selvsagt tar hovedansvar for, men er det allikevel poseringer dere ønsker å forsøke, send oss gjerne bilder i forkant av fotograferingen

4) Uten mat og drikke…

Husk at det er mye spenning knyttet til en bryllupsdag. Brudeparet kan finne på å glemme å få i seg noe energipåfyll underveis. Ta med noe enkelt og godt som kan tas underveis i fotograferingen, så brudeparet holder ut og kommer i fin form til feiringen videre.

5) Forloverens nødkit

Der ikke sikkert det blir bruk for det, men om krisen er ute, er det så avgjørende å ha med seg litt “fiks og triks”. Våtservietter/ kluter til fjerning av sminke og andre flekker på klær, hårnåler om sveisen må fikses på underveis, solkrem hvis solen er sterk, det viktigste av sminke (pudder til blanke mannepanner er ikke så dumt heller), klesrulle til støvete dressjakker, sikkerhetsnåler er heller ikke dumt. Sett deg inn i hva det eventuelt er behov for på dagen. Heller et par ting for mye enn for lite.

6) Noe varmt

Selv på en sommerdag kan det være behov for en jakke eller varmt pledd.

7) Bobler

Om man ønsker morsomme bilder av brudefølget eller bare trenger en “piff” til fotograferingen. Ha med nok glass til alle og en flaske med noe som tåler å søles litt med, og få en litt morsom aktivitet på fotograferingen.

8) Props

Ikke alle er like glade i å props, men er det noe morro man ønsker å ha med, som også kan gjenspeile dere som brudepar – ta det med! Vi har hatt glitter, konfetti, gitarer, piknikkpledd, båter, whisky, cubanske sigarer, golfutstyr og mye mye mer på fotograferinger. Bare fantasien setter grenser.